MOR Online är ett enkelt och tidsbesparande verktyg som hjälper dig att spara tid och få kontroll över din köksekonomi. Under den här kursdagen lär du dig grunderna i MOR Online så att du på ett snabbt och enkelt sätt kan beräkna dina råvarukostnader. Du får koll på hur du ska prissätta rätterna i din meny för att få önskad lönsamhet. Du får även lära dig hur du enkelt bygger inventeringslistor och hanterar din inventering.
Utbildningen passar dig som arbetar i restaurangbranschen och vill lära dig mer om restaurangekonomi och lönsamhet. Utbildning bedrivs på flera platser i landet.
Få kontroll över din köksekonomi
Lär dig mer om hur du beräknar dina råvarukostnader, din prissättning och få hjälp med din inventering. MOR Online är ett enkelt och tidsbesparande restaurangekonomiprogram.
Kursinnehåll
- Sökning och prisjämförelse av artiklar
- Kalkylering av råvarukostnader för recept och maträtter
- Grunderna för prissättning av meny
- Baskunskaper i svinnberäkning
- Bygga och underhålla inventeringslistor
- Inventera lager och redovisning av inventeringsvärden
Kursledare: Richard Clauson
Richard är utbildare på Martin & Servera. Han är utbildad kostekonom från Uppsala universitet med stor erfarenhet av restaurangekonomi, främst inom kalkylering och verksamhetsuppföljning.