Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Webbutbildning - Livsmedelshygien och HACCP

Kursinformation

Längd: Cirka 6 timmar

Pris: 1490 kr exkl. moms
Boka

Webbutbildningen har valfritt startdatum.

Kursen är giltig i 60 dagar från att du loggar in.

Klippkort

Köp ett klippkort med utbildningslicenser och ge till dina medarbetare.

När du köper två eller flera webbutbildningar av samma kurs, får du en licenskod som du skickar till de medarbetare som ska genomföra kursen. När antalet licenskoder är förbrukade, kan du enkelt köpa fler. Licenskoderna gäller tills de är förbrukade, precis som ett klippkort.

Kontakta oss på Gastromerit så hjälper vi dig: 
gastromerit@martinservera.se

Köp fler – få mer

10-19 utbildningar:
5% rabatt

20-49 utbildningar:
10% rabatt

50-99 utbildningar:
20% rabatt

Från 100 utbildningar:
30% rabatt


Går ej att kombinera med övriga kampanjer.

Kontakta oss på Gastromerit så hjälper vi dig:
gastromerit@martinservera.se

GastroMerit

Webbutbildning – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.  
Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Kursen inkluderar även HACCP, ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i livsmedelsproduktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten. 

Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som t ex kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser (faroanalys) samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare.

Den här utbildningen följer Codex Alimentarius principer, det vill säga de lagar och regler som styr arbetet med livsmedelsäkerhet. Kursen ger dig en översikt i vad HACCP är och ger dig kunskap om matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter.

Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.

Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (Haccp, Egenkontroll)

Kursinnehåll

  • Mikroorganismer och smitta (bakterier, virus och parasiter)
  • Hygien (personlig & lokaler)
  • Matförgiftningar
  • Egenkontroll, HACCP, och Faroanalys
  • Grundförutsättningar
  • Lagstiftningen
  • Kemiska och fysiska hälsofaror
  • Korskontamination & allergener
  • Skriftligt prov

Utbildningen finns som lärarledd, 1 heldag eller webbutbildning 4 h

Webbutbildningen är framtagen tillsammans med Krogkunskap

Detta krävs för att få ett kursintyg

Varje avsnitt avslutas med ett antal kontrollfrågor som måste bli godkända för att du ska ta dig vidare till nästa delmoment. För att få intyg på utförd kurs ska du ha klarat 80 % av frågorna på respektive delprov.

Du kan när som helst pausa i utbildningen, för att återuppta den där du lämnade den. Du kan även gå tillbaka till redan genomförda delar eller börja om från början. 

Se alla webbutbildningar

GastroMerit

Webbutbildningar för dig i restaurangbranchen

Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.