Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Kursledare
Föreläsare är specialister från Nomor, som jobbar med matsäkerhet och skadedjurskontroll.
Samtliga har rätt utbildning i livsmedelshygien, egenkontroll och HACCP samt praktisk erfarenhet av livsmedelsbranschen.
Kursen anpassas efter deltagarnas behov.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som exempelvis kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Den här utbildningen följer Codex Alimentarius principer, det vill säga de lagar och regler som styr arbetet med livsmedelsäkerhet. Kursen ger dig en översikt i vad HACCP är och ger dig kunskap om matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter.
Kursen varvar teori med diskussioner och grupparbeten. Du får praktiskt kunskap, inspiration och motivation som hjälper dig i ditt dagliga jobb. Kursen avslutas med ett skriftligt prov och vid godkänt resultat får du diplom som dokumenterar dina kunskaper.
Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.
Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (HACCP och egenkontroll)
Kursinnehåll
Mikroorganismer och smitta (bakterier, virus och parasiter)
Hygien (personlig & lokaler)
Matförgiftningar
Egenkontroll, HACCP, och faroanalys
Grundförutsättningar
Lagstiftningen
Kemiska och fysiska hälsofaror
Korskontamination och allergener
Skriftligt prov
Finns som lärarledd, en heldag eller en webbutbildning på 4 timmar (tillsammans med Krogkunskap).
Du vet väl att vi även har hygienutbildningar som onlinekurser?
Vi rekommenderar
GastroMerit
Webbutbildning – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien
Få motivation,inspirationoch kunskap kringatt arbeta förebyggandemed livsmedelshygien och hantering av livsmedel.Med dessa kunskaper kan duundvika kostsamma misstag ochdefaror som finns isamband medlivsmedelshantering.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Online course - Food hygiene, food safety and HACCP
The training is intended to make it easier for employees who are not fluent in Swedish to deepen their knowledge in HACCP and food hygiene. Where the course leader in the filmed material speaks Swedish, English text has been added. All questions and other texts have been translated. The technical terms used in Swedish kitchens remain.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.