Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Allergi och överkänslighet

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   12/9 2018
    15/11 2018
    7/2 2019
    4/4 2019
Göteborg   1/11 2018
     
Malmö   2/4 201
Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.

Den här teoretiska kursen ger dig en uppdatering gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.

Du kommer att få lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna. Du får även lära dig om glutenproblem, magrelaterade besvär som IBS och varför så många gäster väljer bort olika livsmedel.

Kursdagen innehåller främst teoretiska moment. Vi provsmakar ersättningsprodukter och du får samtidigt konkreta tips på hur du ska använda dessa. Du får också lära dig skillnader mellan olika varumärken och hur du kan sätta ihop rätter så att de passar för flera typer av specialkost.

Självklart får du även lära dig säker livsmedelshantering. Du får en genomgång i EU-direktivet "Informationsförordningen" som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat som säljs på restauranger och storkök.

Kursen vänder sig till dig som vill få grundläggande kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser.

Kursinnehåll

  • De vanligaste allergierna och intoleranserna
  • Allergener enligt EU-listan
  • Säker hantering av livsmedel
  • "Välja-bort-trenden" och hälsohetsen, vad är sant?
  • Provsmakning och praktiska matlagningsmoment med de vanligaste ersättningsprodukterna

Kursledare: Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är legitimerad dietist med mångårig klinisk erfarenhet av matallergier, intoleranser, IBS och mag- och tarmsjukdomar. Ett ämne som Sofia brinner för är maghälsa, vilket hon både föreläser och utbildar om inom sjukvård, skola/omsorg och restaurang. Sofia är även en flitigt anlitad expert i media och skriver kokböcker. Hon pratar gärna om de senaste trenderna inom kost och hälsa, vem man ska tro på i hälsobruset och varför vi är vad vi äter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.