Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Vi rekommenderar
Recept
Surdegsbröd med rödbetshummus
Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
Vi kommer att gå på djupet med bröd i alla dess former och fokusera på att använda befintliga förutsättningar i ett restaurangkök, med allt vad det innebär.
Du får konkreta förklaringar till alla processer, vilka naturlagar som medverkar i surdegsbrödbaket och hur bakets kemi fungerar.
Dag 1är teoretisk med genomgång av olika sorters mjöl, tillsatser, bak-kemi, historia och tekniker. Vi sätter surdeg inför dag 2.
Dag 2bakar vi på den surdeg vi satte dag ett. Vi bakar allt från små kuvertbröd, baguetter, frallor och limpor av olika slag. Vi tillagar en lunch med fokus på "bröd på menyn" men även på temat bröd som pissaladière, croque monsieur och små amuses.
Kursen vänder sig till dig somvill utveckla din kunskap kring bakning med surdeg och hitta de metoder som passar ditt kök bäst. Det här är en kurs för alla som vill baka bröd på restaurang, café eller i storkök.
Kursinnehåll
Process och kemi vid surdegsbak
Grundlig teoretisk genomgång av bl a surdegstekniker och olika mjölsorter
Sätta och baka surdeg, t ex kuvertbröd, baguetter och amuses
Lunch med fokus på bröd
Kursledare: Sébastien Boudet
Sébastien Boudet är konditor, kock, bagare, författare, matdebattör och programledare. Han sprider sin kunskap och vision om bra mat och bröd genom kurser, workshops och föreläsningar, med fokus på ekologi, hållbarhet, resiliens och kretslopp. Sébastien kommer från en bagarsläkt och har sedan barnsben drillats i konsten att baka surdegsbröd, briocher, chouquetter och croissanter. Han är utbildad i Frankrike, Spanien och USA och flyttade till Sverige i början av 2000-talet. Han startade det prisbelönta bageriet La Petite France i Stockholm och har gått i spetsen för surdegsrevolutionen som dragit över landet.
Senast har han drivit bageri och restaurang Sebastien på Södermalm. Debutboken ”Den franske bagaren: Surdeg, mat, kärlek” har utsetts till världens bästa kokbok vid Gourmand World Cookbook Awards.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.