Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Kursinformation

Längd: Två heldagar

Pris: 4750 kr exkl moms
Boka

Stockholm   1-2/10 2018
    8-9/11 2018
    30-31/1 2019
    27-28/3 2019
 
Umeå   12-13/2 2019
     
Göteborg   5-6/3 2019

I kurspriset ingår även boken "Le Bakbok: Matbröd & sötebröd av den franske bagaren".
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.

Vi kommer att gå på djupet med bröd i alla dess former och fokusera på att använda befintliga förutsättningar i ett restaurangkök, med allt vad det innebär.

Du får konkreta förklaringar till alla processer, vilka naturlagar som medverkar i surdegsbrödbaket och hur bakets kemi fungerar.

Dag 1 är teoretisk med genomgång av olika sorters mjöl, tillsatser, bak-kemi, historia och tekniker. Vi sätter surdeg inför dag 2.

Dag 2 bakar vi på den surdeg vi satte dag ett. Vi bakar allt från små kuvertbröd, baguetter, frallor och limpor av olika slag. Vi tillagar en lunch med fokus på "bröd på menyn" men även på temat bröd som pissaladière, croque monsieur och små amuses.

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din kunskap kring bakning med surdeg och hitta de metoder som passar ditt kök bäst. Det här är en kurs för alla som vill baka bröd på restaurang, café eller storkök.

Kursinnehåll

  • Process och kemi vid surdegsbak
  • Grundlig teoretisk genomgång av bl a surdegstekniker och olika mjölsorter
  • Sätta och baka surdeg, t ex kuvertbröd, baguetter och amuses
  • Lunch med fokus på bröd

Kursledare: Sebastien Boudet

Sebastien är bagaren och konditorn som drivit en surdegsbrödsrevolution i Sverige sedan han flyttade hit för 13 år sedan. Han har drivit flera bagerier i Frankrike, USA, Spanien och Sverige. Han har skrivit två kokböcker, varav den ena vann pris som världens bästa franska kokbok. Han syns ofta i morgon- och är domare/programledare för Dessertmästarna. Sebastien föreläser runt om i landet och undervisar på 15 olika gymnasier och på alla YH-utbildningar för bagare och konditorer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.