Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Cafémat – Skapa goda måltider utan tillgång till restaurangkök

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Umeå   23/10 2018
Stockholm   6/3 2019
Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.

Vi diskuterar även vad det finns för genvägar, hjälpmedel och fördelarna med bake off och sous vide. Planering är också ett viktigt moment för att både hinna med och hålla kvaliteten, vilket även påverkar ekonomin. Du kommer att inspireras och få idéer om hur du utvecklar din meny.

Under dagen får du laga både varma och kalla rätter, sallader, smörgåsar, tillbehörssallader, röror, dressingar och något sött. Du får insikt i de möjligheter som finns för att skapa god cafémat på enkla vis.

Kursen vänder sig till dig som vill ha kreativa tips kring hur du kan skapa en god matupplevelse för cafégästerna, trots begränsade förutsättningar att tillaga maten.

Kursinnehåll

  • Tekniker som underlättar, till exempel bake off och sous vide
  • Tillagning av kalla och varma rätter
  • Kreativa tips för en säsongsanpassad meny
  • Ekonomi, planering och kvalitet

Kursledare: Mattias Larsson

Mattias Larsson är kock och en uppskattad måltidsinspiratör som ofta anlitas genom sitt företag Modern Gastronomi till olika gästspel, utbildningar och inspirerande föreläsningar om både mat och dryck. Han har även skrivit ett antal kokböcker. Mattias är också känd under namnet Fredagskocken då han varje fredag i över fem år gästade en radiostation. Sin kockbana inledde han på Berns Salonger i Stockholm, efter det har han passerat ett antal stora och små krogar främst i Stockholm, bland annat som kökschef på Villa Söderås.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.