Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Kurs – Det moderna restaurangköket

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   20/9 2018
    28/11 2018
    24/1 2019
    20/3 2019
I den här kursen får du både en teoretisk som praktisk genomgång av olika tekniker som vakuum, sous vide, rök och övertrycksladdning. Med ny teknik går det att nå nya höjder inom gastronomin samtidigt som kvaliteten säkerställs, svinnet minskar och kreativiteten ökar.

Under den här kursen får du veta det mesta du behöver om det moderna kökets tillagningsmetoder och utrustning. Kursen är inriktad på praktiska moment och tillagning av olika maträtter för att verkligen lära känna det moderna köket och dess fördelar.

Under kursen får du en genomgång av allt från övertryck till undertryck och högtemperaturstillagning till lågtemp samt torkat, mixat och fryst. Med andra ord: sous vide, sifon, frozen food mixer, rökt, vakuum, centrifugerat, samt tryckkokt.

Förändras efter säsong

Kursmaterialet ändras efter säsong så har du gått kursen på vintern kan du med fördel gå den igen på våren, sommaren och hösten.

Kursen vänder sig till dig som vill få bättre kunskap om den moderna gastronomin, vill utveckla din befintliga verksamhet eller få bättre koll på fördelarna med ett välutrustat restaurangkök.

Kursinnehåll

  • Praktisk matlagning och tillagnings­metoder
  • Teoretisk genomgång av olika tekniker
  • Kreativa smakvinster
  • Kvalitet och minskat svinn

Kursledare: Johan Heibert

Kursledare Johan Heibert har en fil. kand. i restaurang- och måltidskunskap. Teknisk matlagning från grunden är hans specialitet. Johan driver företaget Söders gourmet. Han utnämndes till International Chef of the Year 2012 av IACC.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.