Under den här kursen får du veta det mesta du behöver om det moderna kökets tillagningsmetoder och utrustning. Kursen är inriktad på praktiska moment och tillagning av olika maträtter för att verkligen lära känna det moderna köket och dess fördelar.
Under kursen får du en genomgång av allt från övertryck till undertryck och högtemperaturstillagning till lågtemp samt torkat, mixat och fryst. Med andra ord: sous vide, sifon, frozen food mixer, rökt, vakuum, centrifugerat, samt tryckkokt.
Förändras efter säsong
Kursmaterialet ändras efter säsong så har du gått kursen på vintern kan du med fördel gå den igen på våren, sommaren och hösten.
Kursen vänder sig till dig som vill få bättre kunskap om den moderna gastronomin, vill utveckla din befintliga verksamhet eller få bättre koll på fördelarna med ett välutrustat restaurangkök.
Kursinnehåll
- Praktisk matlagning och tillagningsmetoder
- Teoretisk genomgång av olika tekniker
- Kreativa smakvinster
- Kvalitet och minskat svinn
Kursledare: Johan Heibert
Kursledare Johan Heibert har en fil. kand. i restaurang- och måltidskunskap. Teknisk matlagning från grunden är hans specialitet. Johan driver företaget Söders gourmet. Han utnämndes till International Chef of the Year 2012 av IACC.