Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Etnisk vegetarisk mat i skolan

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   23/8 2018
    1/11 2018
    26/2 2019
    7/5 2019
Malmö   30/10 2018
Luleå   20/2 2019
Östersund   27/3 2019
Umeå   10/4 2019
Inspiration

Skolmat med kulturell mångfald

Björn Bergh är sektionschef för skolrestaurangerna Sorgenfriskolan och Kirsebergsskolan i Malmö. Båda F-9-skolorna har tillagningskök. Varje dag serveras mer än 900 elever mat på skolorna. Miljön präglas av kulturell mångfald bland elever, lärare och matteam. Mångfalden speglas även i den mat som serveras.

Arbetar du i skolkök och är nyfiken på vegetarisk matlagning för barn och ungdomar från olika kulturer? Under den här kursen får du lära dig att tänka nytt och utveckla din meny för att bättre passa barn från olika länder. Vegetarisk mat som alla barn kan gilla.

Det här en kurs som både innehåller praktiska moment och teoretiska genomgångar. Du kommer att få lära dig att kombinera skandinaviska råvaror med smaker från andra kulturer, skapa nya kalla och varma rätter och lära dig mer om olika kryddblandningar. Mycket av inspirationen i matlagningen hämtas från Mellanöstern.

Du kommer att få laga vegetariska rätter och lära dig mer om hur du kan tänka runt detta. Under kursen kommer du att vidareutvecklas som vegetarisk matlagare och få de verktyg som du behöver för att skapa en inkluderande meny.

Kursen vänder sig till dig som arbetar i kök på skola eller förskola och vill lära dig att laga mat som alla barn och ungdomar kan gilla, oavsett kultur och bakgrund.

Kursinnehåll

  • Att kombinera skandinaviska råvaror med mat från olika kulturer
  • Tillagning av nordiska rätter med en tvist från Mellanöstern
  • Lär känna din nya gäst utifrån smakpreferenser
  • Kombinera nya rätter
  • Enkla, snabba och tilltalande recept för dig som jobbar i storkök
  • Tillagning av varma och kalla rätter

Kursledare: Björn Bergh

Björn Bergh är en skånsk matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten. . Tidigare har han bland annat arbetat på Malmö Skolrestauranger, Klostergatan i Lund och på PM & Vänner i Växjö.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.