Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   16/10 2018
    12/2 2019
     
Luleå   17/10 2018
 
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.

Utgångspunkten för kursen är det franska kökets klassiska recept med modern touch. Vi bakar utifrån gedigna grundrecept och du får en grundläggande genomgång av möjligheterna att variera dessa recept både utseendemässigt och smakmässigt.

Under kursdagen kommer vi bland annat att baka moussetårta, paté a choux, tarte, tartlette, petit four och bakelser. Vi arbetar med de olika svenska säsongerna för att få recept som fungerar året runt. Du lär dig även att skapa dekorer i olika ätbara material som ger en stilren finish till dina bakverk.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om grundläggande bakning samt tillverkning av tårtor, hur du effektiviserar i köket och arbetar på ett smart sätt.

Kursinnehåll

  • Framställning av olika bottnar, fyllningar och degar
  • Moussetillverkning, ihopsättning av tårtor, skapande av större och mindre bakverk
  • Ätbara dekorer, dekoreringar och garneringar
  • Teoretisk information med smarta lösningar på tårttillverkning, effektiva arbetssätt och kreativa tips

Kursledare: Cecilia Andersson

Cecilia är ansvarig konditor på Frantzén Group på NK, Stockholm. Cecilia arbetar även med utbildning, workshops, events och receptutveckling via sitt eget företag Ceciliakonditor. Hon vann Årets konditor 2012 och har tidigare arbetat som chefskonditor på Tössebageriet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.