Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Matglädje i skolan

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   26/10 2018
    4/12 2018
    20/2 2019
    24/4 2019
Det här är en heldagskurs med både teoretiska och praktiska moment. Förutom ny kunskap kring smakutveckling och näringsbehov hos barn får du även en hel del inspiration kring vegetariskt. Kursen riktar sig till dig som jobbar inom skola eller förskola.

Under den här kursen får du kunskap om hur barn generellt fungerar när det kommer till mat, hur deras smak utvecklas och hur du som vuxen kan hjälpa dem på traven att våga prova ny mat och successivt öka sin repertoar. Under den teoretiska delen pratar vi också om vad barn behöver få i sig för att äta näringsriktigt.

I kursens praktiska del fokuserar vi på vegetarisk mat för barn och hur man kan få in mer färg och form i maten. Du får mycket tips och konkreta redskap att ta med hem till verksamheten.

Kursen vänder sig till dig som jobbar inom skola, förskola eller liknande och vill få ökad förståelse för hur barn fungerar vid matbordet. Hur får man dem att våga prova nytt och vad behöver de egentligen för att växa och utvecklas. Kursen ger även inspiration och kunskap kring vegetarisk mat för barn.

Kursinnehåll

  • Pedagogiken – konkreta tips för mer matglädje
  • Barns smakutveckling
  • Barns näringsbehov översatt i vanlig mat
  • Praktisk matlagning med färgglad vegoinspiration

 

Kursledare: Sara Ask

Sara Ask är barndietist och författare, bland annat till kokboken Mera Vego – mat för hela familjen och till faktaboken "Första hjälpen vid matbordet – om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter". Hon har stor vana på att föreläsa och uppskattas för ett lättsamt och roligt språk, fritt från pekpinnar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.