/Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken
GastroMerit
Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Vi rekommenderar
Hållbarhet
Vårt hållbarhetsarbete
För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
Du som deltagare får kunskaper i hur du kan ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Vi ger dig konkreta råd och tips på olika metoder för att minska matsvinn så som planering av menyn, tillagnings- och serveringsmetoder. Du kommer vidareutveckla din kommunikation till gästerna, samt arbetslagets rutiner i köket och få praktisk matlagningsinspiration.
Dagen är uppbyggd i tre workshops. Svinnsmarta menyer, matlagningsinspiration och kommunikation. Vi blandar praktisk matlagning med teori.
Kursens innehåll
Menyplanering för minskat matsvinn
Intern och extern kommunikation
Livsmedelskunskap
Svinn: matlagningsinspiration
Kursen riktar sig till kockar och köksmästare inom både privata och offentliga restauranger med lunchverksamhet.
Kursledare: Generation Waste
Generation Wastes tre utbildare: Daniel Oddhammar, Lina Andersson Fasth och Magnus Naess har lång och gedigen bakgrund i restaurangköket i roller som verksamhetsutvecklare, köksmästare och kock.
Under de senaste fem åren har de varit flitiga utbildare för olika restaurangverksamheter samt på Yrkeshögskolans köksmästarutbildning. De är riktiga proffs på matsvinn!
Fler utbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Vegetarisk meny i världsklass
Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I kursen "Vegetarisk meny i världsklass" lär du dig skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Vi inleder dagen med en styckningsdemonstration av ett djur.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.