Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Bland annat sker en inledande styckningsdemonstration av ett djur.
I den här kursen får du lära dig djurens anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar olika detaljer till färdiga delar för köket. Du får prova på att stycka minst ett halvt till ett djur själv, till exempel lamm, gris eller vildsvin. Alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt vilket gör att dina styckkunskaper kan användas brett.
Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten. Efter den här kursen kommer du att kunna stycka ett helt eller halvt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer.
Kursen vänder sig till dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inga förkunskaper för denna grundläggande anatomiska styckningskurs.
Kursinnehåll
Instruktioner och förklaring till hur djurkroppen är uppbyggd
Handlag och verktyg för att arbeta fram detaljerna på flera olika sätt
Detaljstycka för köket; vad de olika detaljerna kan användas till
Hygien och arbetsmetoder
Kursledare: Jani Kolkkanen
Kursledare Jani Kolkkanen är styckmästare och har arbetet på Fällmans Kött sedan 1999. Hos Fällmans jobbar Jani främst med gris- och lammstyckning, men även färser och råkorv.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.