Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Vegansk matlagning

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.

I kursen presenteras viktiga grundläggande tekniker som handlar om hur man lagar och behandlar baljväxter, linser och korn. Smakens sammansättning ses över i rätter och tekniker som hummus, olika grytor och sallader, "gröna" hamburgare och koreanska steambuns med rökt tofu. Här kommer tång att användas för att öka umamismaken i maten, förutom enkel jäsning och pickling av grönsaker som kimchi.
I kursen lär du dig även olika dressingar som dijonvinaigrette, harissadressing, misovinaigrette och tahinressressing, som är grundläggande smaker i ett veganskt kök.
Tips för hur man gör för att minska matsvinn i köket kommer att vara i fokus.

Kursinnehåll

  • Fokus på baljväxter, linser, korn och hur man behandlar dem
  • Enkel teknik och smak
  • Dressingar och röror
  • Tips för ekonomi och mindre matsvinn

Kursledare: Richard Nystad

Richard Nystad är en av grundarna av växtfokuserade Hagen och Persilleriet i Trondheim. Med det koncepten har han rest över hela Norge och fört fram sin hälsosamma matfilosofi på föreläsningar och matkurser, samt serverat sina smakfulla rätter till tusentals människor på olika festivaler som Hafslund Environment Festival, Green Everyday och Trøndersk Food Festival. Richard är också medförfattare till kokboken, Mer kål, mindre jål.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.