Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "vegetarisk fine dining" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny som är helt vegetarisk.
I den här kursen får du utveckla dina kunskaper kring vegetarisk fine dining-matlagning, både teoretisk och praktiskt. Du får tillaga en fem-rätters vegetarisk avsmakningsmeny för att sedan avsluta dagen med ett teoretiskt pass.
Under kursdagen diskuteras allt från näringslära, texturer och bindemedel till presentationer och säsongsbetoning. Du får också lära dig hur du bygger en "long line", ett genomgående sammanhang, i din avsmakningsmeny.
Kursen ger dig även konceptidéer och visar hur du kan förädla och kombinera alla grönsaker på bästa sätt.
Kursen vänder sig till dig somvill lära dig mer om vegetarisk matlagning ur ett fine dining-perspektiv och lära dig göra en växtbaserad avsmakningsmeny.
Kursinnehåll
Planera din vegetariska meny
Så här jobbar du med mise en place
Avancerade tekniker och alternativa bindmedel
Gemensam tillagning av en avsmakningsmeny
Kursledare: Anders Ramsay
Anders Ramsay är köksmästare med stor erfarenhet av vegetarisk matlagning på fine dining-nivå. Han har bland annat vunnit Årets Gröna Kock samt The Vegetarian Chance 2015. Anders föreläser om mat, skriver artiklar samt kokböcker med fokus på vegetarisk matlagning.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.