Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Kurs – Vegetariskt i skola och förskola

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   25/9 2018
    12/11 2018
    27/2 2019
    3/4 2019
För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.

Hur kan vi få in mer vegetabilier i den ordinarie maten och hur kan vi använda andra grödor som matkorn, matvete och rotfrukter som alternativ till potatis och ris? Detta är bara en av alla frågeställningar som diskuteras under den här kursdagen. Vi pratar även om klimatfördelar och om det är rätt eller fel att blanda sina inköp mellan ekologiskt och icke ekologiskt.

Du får lära dig mer om råvaror, olika inköpsalternativ samt ekonomi kring tillagning av vegetariskt för många personer. För barn och ungdomar är det extra viktigt att maten är både näringsrik och smaklig och den ska dessutom inte vara tråkig.

Vi varvar praktiska moment med teoretiska genomgångar. Kursen gör att du vidareutvecklassom vegetarisk matlagare och får de verktyg som du behöver för att skapa en grönare meny.

Kursen vänder sig till dig som vill ha inspiration och kunskap om vegetariska rätter som passar skolrestaurangens förutsättningar.

Kursinnehåll

  • En grönare meny – så här gör du
  • Tillaga vegetabilier på ett kreativt sätt
  • Lär dig jobba med matkorn, matvete och rotfrukter
  • Fördelar – ekonomiskt och miljömässigt – av att jobba grönare

Kursledare: Carina Brydling

Carina är en välkänd krönikör, tv- och ekokock med stor erfarenhet av att arbeta med vegetarisk, ekologisk och säsongsbetonad mat för skola och förskola. Hon har tävlat med Svenska Kocklandslaget i OS 2008 och även tävlat individuellt i Nordiska och Global Chef. Med sin tidigare restaurang Marmite i Åre har Carina varit nominerad till årets ekokrog. Tillsammans med sin syster, Ulrika Brydling, har hon också drivit restaurangen på Åhléns City i Stockholm, självklart med ett ekologiskt och vegetariskt fokus. Idag jobbar Carina heltid med att föreläsa och utbilda inom ämnet hållbar måltid.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.