Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
Den här teoretiska kursen ger dig en uppdatering gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.
Du kommer att få lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna. Du får även lära dig om glutenproblem, magrelaterade besvär som IBS och varför så många gäster väljer bort olika livsmedel.
Kursdagen innehåller främst teoretiska moment. Vi provsmakar ersättningsprodukter och du får samtidigt konkreta tips på hur du ska använda dessa. Du får också lära dig skillnader mellan olika varumärken och hur du kan sätta ihop rätter så att de passar för flera typer av specialkost.
Självklart får du även lära dig säker livsmedelshantering. Du får en genomgång i EU-direktivet "Informationsförordningen" som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat som säljs på restauranger och storkök.
Kursen vänder sig till dig som vill få grundläggande kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser.
Kursinnehåll
De vanligaste allergierna och intoleranserna
Allergener enligt EU-listan
Säker hantering av livsmedel "Välja-bort-trenden" och hälsohetsen, vad är sant?
Provsmakning och praktiska matlagningsmoment med de vanligaste ersättningsprodukterna
Kursledare: Sofia Antonsson
Sofia Antonsson är legitimerad dietist med mångårig klinisk erfarenhet av matallergier, intoleranser, IBS och mag- och tarmsjukdomar. Ett ämne som Sofia brinner för är maghälsa, vilket hon både föreläser och utbildar om inom sjukvård, skola/omsorg och restaurang. Sofia är även en flitigt anlitad expert i media och skriver kokböcker. Hon pratar gärna om de senaste trenderna inom kost och hälsa, vem man ska tro på i hälsobruset och varför vi är vad vi äter.
Du kanske också är intresserade av dessa kurser?
Vi rekommenderar
GastroMerit
Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken
Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
Bra ledarskap är en förutsättning för att lyckas på kort och lång sikt, speciellt i hotell- och restaurangbranschen, där du konkurrerar om både gäster och personal. Här får du som är ny som chef de grundläggande ledarskapsverktyg som krävs för att du ska kunna leda en grupp effektivt, till exempel delegera och följa upp uppgifter, motivera och ge konstruktiv feedback.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.