”Det är faktiskt kul att vara tillbaka i skolbänken, om än lite annorlunda i vuxen ålder”, säger Patrik.
Kunskap som redan kommit till nytta
GastroMerit, som drivs av oss på Martin & Servera, arrangerar en rad utbildningar varav tre är diplomerande. Under 2017 utbildades cirka 2 000 personer inom matlagning, ekonomi, ledarskap, service och hygien.
”Jag började i slutet av januari och sedan dess har vi i stort sett haft en utbildningsdag i veckan. Det är väldigt intensivt, men går bra att kombinera med det vanliga jobbet”, berättar Patrik.
”Vi har lärt oss allt från enklare ekonomi, som prognoser och kostnader, till marknadsföring och reklam. Vi har haft en väldigt bra ledarskapskurs och lärt oss hur man kan jobba mer effektivt och sammansvetsat i ett team. Jag har redan implementerat en del saker i mitt gäng”, fortsätter Patrik.
"Jag vill ’muskla på mig’ och ta mig an nya utmaningar."
Mycket öppna diskussioner
Patrik menar att utbildningen ger honom nya strategiska kunskaper, hur man strukturerat skapar koncept och nya inriktningar i ett företag. Han värdesätter också mötet och kunskapsutbytet med övriga deltagare i utbildningen.
”Det är allt från krögare till hovmästare. Vi har mycket öppna diskussioner och alla delar med sig av tankar och erfarenheter”, säger Patrik.
Utbildningen lönar sig
För Nordic Choice Hotels innebär utbildningen att Patrik kan ta med sig både nya och gamla erfarenheter och ta på sig andra arbetsuppgifter. Efter många framgångsrika år som konditor är han sugen på nya utmaningar och att exempelvis jobba med olika projekt inom koncernen.
”Förhoppningsvis ska jag kunna ge mycket mer tillbaka än vad utbildningen kostade. Det gör jag redan genom att ta med mig det jag lärt mig och utbildat mitt team”, säger Patrik.
GastroMerit
GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet med målet att utbilda framtidens restaurang- och kökschefer, restaurangägare, hovmästare, servispersonal, kockar, sommelierer och kallskänkor genom tre branschunika diplomutbildningar: kökschef, Restaurant Manager och sommelier.
Här kan du läsa mer om GastroMerit.