En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Kör degen slät och smidig med alla ingredienser förutom smöret.
Blanda i smöret mot slutet i tre omgångar.
När smöret är ordentligt blandat med degen ska degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sedan ställer du in den i kylen över natten.
Dag 2
Kavla och forma degen till önskad form och jäs den i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Baka i varmluftsugn på 200° cirka 15 minuter.
Fyllning: Rosta sesamfröna gyllenbruna på 180°.
Mixa de varma fröna i matberedare tills massan blir flytande.
Blanda i socker och smör.
Stryk på ett tunt lager ljunghonung och sedan sesamfyllningen på bulldegen.
Vi rekommenderar
Inspiration
Kalle Bengtsson bakar
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.