Variation av Vikinganka med butternutpuré, smörstekta grönsaker och dragonemulsion.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer
Ankbröst ca 700g
Anka box
salt och svartpeppar
Ankterrin
1080 g anklår 4 st, 270 g/st, från anka box
100 g vitlök
100 g timjan
Ankhjärta och ankmagsäcken
100 g ankhjärta, 2 st
140 g ankmagsäck, 2 st
salt
svartpeppar
Anklever
300 g anklever
5 g vitlök
20 g lök gul
salt och peppar
1dl Eau-de Vie pet
3 dl vispgrädde 40%
rapsolja
Pumpapuré
1 kg pumpa, butternut
100 g smör osaltat
1 tsk salt
2 dl vispgrädde 40%
Smörstekta grönsaker
6 st lök steklök, gul
30 g bondbönor talia eko
100 g shiitakesvamp
400 g pumpa, butternut
100 g smör
2 tsk salt
På tallriken
Stekt lök på tallrik 10 gr
Bondbönor 2gr
Shitakesvamp 5 gr
Pumpa ca 40 gr
Dragon emulsion
100 g dragon
1 liter rapsolja
20 ml champagnevinäger
60 g catergula äggula
salt
Rostad anka sky
1 kg Anskrov, anka box
100 g lök gul
20 g vitlök
50 g morot
2 dl Eau-de ie pet
svartpeppar
45 g lagerblad
Garnityr
Anka, skinn
Krasse, smörgås ask
Vi rekommenderar
Inspiration
Matsvinn - en högaktuell fråga
Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.
Stek ankan utan olja på båda sidor och börja med skinnsidan.
Värm i ugnen på 120° tills 52° och låt den vila 5 minuter.
Servera ca 60 g bitar.
Anklår
Salta alla anklår.
Lägg alla lår i ett bleck med 100 g timjan, 100 g skalad vitlök och baka i ugnen 4 timmar a 120°.
Låt svalna och plocka köttet som ska användas i terrinen.
Ankhjärta och ankmagsäcken
Salta och peppra.
Lägg lite olja på båda och bränn med en gasbrännare så den får en fin stektyta.
Baka i ugnen 120° ca 3 minuter.
Låt svalna.
Anklever
Stek hackad vitlök 5 g, hackad gul lök 20 g.
Salta och peppra anklever och stek med vitlök och lök.
Flambera med eau de vie.
Tillsätt 3 dl vispgrädde och koka alla ingredienser.
Mixa tills den får en slät textur och låt svalna.
Pumpapuré
Mixa tills den får slät textur och lägg 1 msk på tallriken.
Dragonemulsion
Mixa dragon och olja och montera en majonnäs med resten av ingredienserna.
Använd ca 5 g på tallriken.
Torkad pumpa
Torka pumpapuré ca 12 timmar i 60°.
Ankbox från Viking Fågel
För att du som kund ska slippa stycka själv, har Viking Fågel, förutom hela ankor, även en box med grovstyckade ankor. I boxen är varje detalj fryst separat, skrovet blir perfekt till härliga fonder, confiterat anklår kan passa till lunchen och en bröstfilé till à la carten. Självklart ingår inkråmet. På så vis kan hela fågeln användas. Läs mer här.
Vi rekommenderar
Inspiration
Matsvinn - en högaktuell fråga
Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.