Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Variation av Vikinganka

Recept skrivet av
Hector Hernandez
Variation av Vikinganka med butternutpuré, smörstekta grönsaker och dragonemulsion.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Ankbröst ca 700g

  • Anka box
  • salt och svartpeppar

Ankterrin

  • 1080 g anklår 4 st, 270 g/st,  från anka box
  • 100 g vitlök
  • 100 g timjan

Ankhjärta och ankmagsäcken

  • 100 g ankhjärta, 2 st
  • 140 g ankmagsäck, 2 st
  • salt     
  • svartpeppar

Anklever

  • 300 g anklever
  • 5 g vitlök
  • 20 g lök gul
  • salt och peppar
  • 1dl Eau-de Vie pet
  • 3 dl vispgrädde 40%

  • rapsolja

Pumpapuré

  • 1 kg  pumpa, butternut           
  • 100 g smör osaltat    
  • 1 tsk salt     
  • 2 dl vispgrädde 40%

Smörstekta grönsaker

  • 6 st lök steklök, gul           
  • 30 g bondbönor talia eko
  • 100 g shiitakesvamp           
  • 400 g pumpa, butternut           
  • 100 g  smör    
  • 2 tsk salt

På tallriken

  • Stekt lök på tallrik 10 gr
  • Bondbönor 2gr
  • Shitakesvamp 5 gr
  • Pumpa ca 40 gr

Dragon emulsion

  • 100 g dragon
  • 1 liter rapsolja        
  • 20 ml champagnevinäger
  • 60 g catergula äggula   
  • salt    

Rostad anka sky

  • 1 kg  Anskrov,  anka box
  • 100 g  lök gul          
  • 20 g  vitlök   
  • 50 g  morot                
  • 2 dl  Eau-de ie pet  
  • svartpeppar    
  • 45 g lagerblad

Garnityr

  • Anka, skinn
  • Krasse, smörgås ask
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Tillagning

Ankbröst

  1. Salta och peppra ankan på båda sidor.
  2. Stek ankan utan olja på båda sidor och börja med skinnsidan.
  3. Värm i ugnen på 120° tills 52° och låt den vila 5 minuter.
  4. Servera ca 60 g bitar.

Anklår

  1. Salta alla anklår.
  2. Lägg alla lår i ett bleck med 100 g timjan, 100 g  skalad vitlök och baka i ugnen 4 timmar a 120°.
  3. Låt svalna och plocka köttet som ska användas i terrinen. 

Ankhjärta och ankmagsäcken

  1. Salta och peppra.
  2. Lägg lite olja på båda och bränn med en gasbrännare så den får en fin stektyta.
  3. Baka  i ugnen 120° ca 3 minuter. 
  4. Låt svalna.

Anklever

  1. Stek hackad vitlök 5 g, hackad gul lök 20 g.
  2. Salta och peppra anklever och stek med vitlök och lök.
  3. Flambera med eau de vie.
  4. Tillsätt 3 dl vispgrädde och koka alla ingredienser.
  5. Mixa tills den får en slät textur och låt svalna.

Pumpapuré

  1. Mixa tills den får slät textur och lägg 1 msk på tallriken.

Dragonemulsion

  1. Mixa dragon och olja och montera en majonnäs med resten av ingredienserna.
  2. Använd ca 5 g på tallriken. 

Torkad pumpa

  1. Torka pumpapuré ca 12 timmar i 60°.

Ankbox från Viking Fågel

För att du som kund ska slippa stycka själv, har Viking Fågel, förutom hela ankor, även en box med grovstyckade ankor. I boxen är varje detalj fryst separat, skrovet blir perfekt till härliga fonder, confiterat anklår kan passa till lunchen och en bröstfilé till à la carten. Självklart ingår inkråmet. På så vis kan hela fågeln användas.
Läs mer här.
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Handla direkt i vår e-handel

SAUTEUSE RFR 1,1 L SPRING GSPI
347450, SPRING
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Eau de Vie pet 70cl
688887, PERNOD RICARD, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Champagnevinäger 500ml
110007, WERNER'S, Frankrike
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Catergula äggula 1kg
459230, KÄLLBERGS, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Naturlig gluten
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.