Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Pite Havsbad: Matupplevelser på Nordens största resort

Tobias Lindfors, ägare till Pite Havsbad

Fakta om Tobias Lindfors

Norrbottning, koncernchef/vd och huvudägare för StudentConsulting-koncernen och Pite Havsbad Group. StudentConsulting-koncernen har huvudkontor i Luleå och är Norrbottens tredje största arbetsgivare och har senaste året satt 10 837 personer i arbete i Sverige, Norge och Danmark.

Glassbar, taverna, juicebar och takterrass – sommaren på Pite Havsbad är full av matupplevelser och äventyr för hela familjen. Sommaren 2016 blev en rekordsommar i antal besökare och nu satsas det ännu mer på de redan många matupplevelserna.

På den norrländska rivieran ligger Pite Havsbad, som är Nordens största anläggning för turism och konferenser. Pite toppar ofta Sveriges solrapporter med flest antal soldagar under sommaren. Hotellet har öppet året runt, men sommarsäsongen är höjdpunkten. Mycket har hänt på kort tid sedan en ny ägarkonstellation tog över Pite Havsbad.

Antalet matställen ökas

"Sommaren 2016 slog vi rekord med många dagar över 7 000 boende per dag. Vi fortsätter att investera över 100 Mkr under de kommande fyra åren i ett ännu mer attraktivt familje-, nöjes- och konferensutbud. Sommaren 2017 utökar vi till exempel antalet matställen." säger Tobias Lindfors, ordförande och ny huvudägare av Pite Havsbad sedan snart två år tillbaka.

Restauranger, caféer och matställen på Pite Havsbad

Glasshuset, Juicebaren, Trapper Pub, Trapper Steakhouse, Bistro Grill & Buffé, Sky Bar, Skeppet, Takterrassen, Tavernan och Brödboden.

"Vi ska servera brunch varje dag, utöka vårt afternoon tea och introducera en ny stor glassbuffé och en juicebar. I Sky Bar och på nybyggda Strand Bistro, kan gästerna njuta av lokala specialiteter som röding och löjrom. På Takterrassen serveras grillbuffé – men även sushi." fortsätter Tobias.

Pizza, grillat, sushi och chark

Från midsommar till augusti serveras över 12 000 pizzor, bakade på deg från Martin & Serveras eget varumärke. Pizzorna serveras på Pite Havsbads Taverna. Här finns även Black Rock Grill där gästerna själva steker sin mat på en lavasten.

Anläggningen rymmer många olika restauranger och barer med varierande matkoncept. Gästerna kan njuta av allt från ett riktigt skrovmål vid grillbuffén, goda charkuterier i Sky Bar, pizzaslices i Äventyrslandets buffé eller en sushibit på Takterrassen. Matserveringarna är igång dygnet runt med allt från frukost och brunch till after beach och vickning. På Pite Havsbad finns även en matbutik, för den som vill laga mat själv.

Inte bara mat, utan även nöje

Hotellet har en späckad nöjeskalender med både svenska och internationella artister. Per Gessle är hetaste bokningen sommaren 2017 och man räknar med över 10 000 i publiken under hans show på stranden i slutet av juli.

"Många gäster stannar länge hos oss, därför är det viktigt med en ordentlig bredd på maten."

Tobias

"Det är fantastiskt roligt att samarbeta med Pite Havsbad. Samarbetet sträcker sig tillbaka mer än tio år i tiden. De nya ägarna har tydliga visioner och satsar verkligen på maten och miljön." säger Åsa Granberg, distriktsansvarig säljare på Martin & Servera.

Fantasifull glassbuffé och matupplevelser med tema

På Pite Havsbads nya glassbuffé, som ligger precis vid stranden, får gästerna själva skapa sin egen glassportion. Vad sägs till exempel om hallonglass med grädde, kex, chokladsås, marshmallows, maränger, krossad Daim och jordgubbar? Det är bara fantasin som sätter gränserna.

"Många gäster stannar länge hos oss, därför är det viktigt med en ordentlig bredd på maten. Maten ska vara en av våra många upplevelser – året runt. Vintertid erbjuder vi till exempel även mat ute på en isbrytare eller lappkåta. Fokus ligger året runt på närheten till naturen." berättar Tobias Lindfors.

Sommaren 2017 öppnade Pite Havsbad även en juicebar vid stranden. Här serveras färskpressade juicer, mättande smoothies, fräscha fruktsallader och goda fruktdrinkar.

Praktik för kockstudenter

Pite Havsbad ingår i gruppen Pite Havsbad Group. I systerkoncernen finns även StudentConsulting, ett av Nordens ledande rekryterings- och bemanningsföretag, vilket naturligtvis är en fördel när det gäller rekrytering till hotellgruppen.

"Vi har många sökande från hela landet, men kockar är även här en bristvara, säger Tobias. Därför tar vi ofta in kockstuderande på praktik tidigt under deras studieperiod. Många får också fast anställning efteråt. En annan fördel är att de olika hotellen inom gruppen har olika högsäsongsperioder vilket gör att personalen kan flytta mellan verksamheterna. Många tillbringar sommaren på Pite Havsbad och vintern i Hemavan."

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.