Att tänka på: 2-4 månader innan du öppnar restaurang
Nu är det dags att ta beslut inom en del områden som kan ta lite tid att få på plats. Det gäller även att stärka dig kompetensmässigt inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet.
Nu tas flera viktiga beslut och resan mot din egen restaurang börjar. Det är dags att registrera företaget, skriva affärsplan och stärka din kompetens.
Välj bolagsform och registrera ditt företag
Sätt dig in i vilken bolagsform som passar bäst för den restaurangverksamhet du ska driva. När du gjort detta är det dags att registrera ditt bolag. Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket driver tillsammans företagarsajten verksamt.se. Här kan du registrera ett nytt företag hos Skatteverket och Bolagsverket, ansöka om F-skatt och mycket mer.
Skapa en checklista på Verksamt
Genom den smarta checklistan som finns på verksamt.se får du koll på bland annat vilka myndighetskontakter du behöver ta och vilka ansökningar du behöver skicka in. Allt beror på vilken typ av verksamhet du ska öppna. Här kan du skapa din egen personliga checklista.
Öka din kunskap om att driva restaurang och skapa en affärsplan
Ägna den första tiden till att öka din kunskap inom de områden där du känner att du behöver stärka din kompetens. Kom ihåg att skriva en affärsplan för din verksamhet. En bra start för att komma igång är att gå en kurs hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit.
Projektering av kök och diskrum
När du ska öppna restaurang som innefattar att bygga om eller bygga nytt så är besluten många. Våra kunniga restaurangutrustningsspecialister och kollegor på teknik- och serviceavdelningen har lång erfarenhet av att stötta våra kunder och leverera det de behöver inom restaurangkök och diskrum. Vi hjälper dig med planering, inköp och installation. Vi erbjuder också funktionskontroller* och serviceavtal** så att din utrustning ska fungera optimalt och få en lång livslängd.
*Funktionskontroller erbjuds kostnadsfritt i samband med att du köper vårt eget maskinbundna Diskteknik-kem.
**Serviceavtal erbjuds i utvalda delar av landet. Vill du veta mer? Kontakta din specialistsäljare eller key account manager.
Läs också
Vi rekommenderar
Kunskap
Så startar du en restaurang
Att starta upp en ny restaurangverksamhet innebär ofta en hektisk period med ett stort antal aktiviteter som ska genomföras och beslut som ska tas. Här guidar vi dig på vägen och delar med oss av hur vi som restauranggrossist kan stötta under arbetets gång när du ska starta restaurang.
Att tänka på: 2-4 månader innan du öppnar restaurang
Nu är det dags att ta beslut inom en del områden som kan ta lite tid att få på plats. Det gäller även att stärka dig kompetensmässigt inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.