Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets Bonde – vinnarna 2020!

Nu har vinnarna presenterats i de sex kategorierna inom den nationella tävlingen Årets Bonde; Spannmål, Mjölk, Frukt & grönt, Kött, Eko & innovation och Fisk & skaldjur. Dessa sex vinnare är sedan med och tävlar om titeln Årets Bonde när priset delas ut i Malmö den 26 oktober.

Vinnaren i Årets Bonde 2020 - kategori FRUKT & GRÖNT

Lilla Bjers

Med motiveringen:

"En föregångare och inspirationskälla som väljer att agera konsekvent istället för att kompromissa och som gärna söker nya vägar från jord till bord. Kreativitet, transparens och omsorg både för natur och människa ligger detta ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk varmt om hjärtat. Vinnaren i Årets Bonde kategori FRUKT & GRÖNT är en närvarande, kunnig och relevant kraft i kampen för ett mer hållbart, svenskt jordbruk."

Läs mer om Lilla Bjers här

Vinnare i Årets Bonde 2020 - kategori KÖTT

Ejmunds Gård

Med motiveringen:
”Här driver sjätte generationens lantbrukare en verksamhet som präglas av viljan att ta ansvar hela vägen. En egen våtmark för biologisk mångfald, gödsel som blir biogas, förnybar el och ett helhjärtat fokus på djurens hälsa och välmående – är saker som bidrar till utmärkelsen. Vinnaren i kategorin KÖTT i Årets Bonde 2020 har båda fötterna i den gotländska myllan och är dessutom utrustad med både lokalsinne och insikt om de stora, svåra utmaningarna i världen.” 

Läs mer om Ejmunds Gård här

Vinnare i Årets Bonde 2020 - kategori MJÖLK 

Wapnö Gård

Med motiveringen:
”Mejeri, slakteri, bryggeri och saluhall; få lantbrukare i vårt land kan konkurrera med Wapnö Gårds vilja att ta ansvar från jord till bord. Här driver man ett lantbruk som ser till hela kretsloppet, som dessutom står upp och agerar ledare och förebild för många andra med liknande höga ambitioner. Vinnaren i Årets Bonde kategori MJÖLK går sin egen väg; med en stor portion kunskap, passion och bångstyrig envishet.”

Läs mer om Wapnö Gård här

Vinnaren i Årets Bonde 2020 - kategori EKO & INNOVATION 

Bokeslundsgården

Med motiveringen:

"Bredden imponerar, precis som viljan att nå ut och lyfta både sig själv och likasinnade kollegor. Den ekologiska övertygelsen följer med ut i stall, hagar och skog – och till de mest kräsna konsumenterna och kockarna i vårt land. Vinnaren i Årets Bonde kategori EKO & INNOVATION står för mångfald, innovationskraft och en förmåga att agera ambassadör för er mer hållbart lantbruk." 

Läs mer om Bokeslundsgården här

Vinnaren i Årets Bonde 2020 - kategori FISK & SKALDJUR 

FiskarAnna

Med motiveringen:

"Här möter vi kompetens och erfarenhet som gått i arv i 17 generationer; fördjupad, förädlad och förfinad över tid, men ständigt närvarande i allt som sker både till sjöss och på land. Inte Sveriges största verksamhet kanske, men i våra ögon den bästa! Vinnaren i Årets Bonde kategori FISK & SKALDJUR är världens första MSC-certifierade insjöfiske - en sann förebild och en ambassadör som skapar ringar på vattnet."

Läs mer om FiskarAnna här 

Vinnare i Årets Bonde 2020 - kategori SPANNMÅL

Krokstorps Gård

Med motiveringen:

”Ett modernt lantbruk, med anor från 1742 – där man dag efter dag, år efter år bevisar att volym och stordrift går att kombinera med nyfikenhet och öppenhet. Man ligger i framkant på många områden men framför allt är det bredden och helhetssynen som alstrar förtroende och ingjuter respekt. Vinnaren i kategorin SPANNMÅL i Årets Bonde 2020 visar att ett traditionellt lantbruk också kan vara exceptionellt!”

Läs mer om Krokstorps Gård här


Stort grattis till alla vinnare önskar vi på Martin & Servera!

Läs mer om Årets Bonde

Om oss

Årets Bonde

Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.
Publicerad2020-10-12

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.