Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Omställningsstödet förlängs för små och medelstora företag och stödet för korttidsarbete utökas

Stödpaketen till verksamheter som drabbas hårt av coronapandemin stärks när omställningsstödet förlängs och stödet för korttidsarbete (permitteringar) utökas.

Regeringen och samarbetspartierna är överens om att förlänga omställningsstödet till små och medelstora företag. Stödet trädde i kraft 9 november 2020 och gäller från augusti 2020 till och med februari 2021.

"För stödperioden augusti-oktober 2020 ska den enskilde näringsidkaren ha tappat minst 40 procent i omsättning jämfört med referensperioden som utgörs av motsvarande period 2019", skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande 12 januari. "För stödperioden november-december är motsvarande nivå 30 procent. Den nivån gäller även för stödperioden januari-februari 2021."

Ersättningsnivån i omställningsstödet höjs från maximalt 75 till 90 procent av de fasta kostnaderna för företag med färre än 50 anställda.

Utökat stöd för korttidsarbete

Under perioden januari till mars ska arbetstiden för anställda i företag med tillfälliga och allvarliga ekonomiska svårigheter kunna minskas med upp till 80 procent, föreslår  Finansdepartementet i ett pressmeddelande 12 januari. Detta är möjligt med anledning av den nya pandemilag som trädde ikraft 10 januari.

Om förslaget går igenom träder det i kraft 15 februari.

Korttidsarbete är en möjlighet för arbetsgivare att tillfälligt låta sin personal gå ned i arbetstid, med bidrag på upp till 75 procent till deras lön från staten.

 

Så söker du stöden

Publicerad2021-01-15
Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.