Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Utskick av säkerhetsdatablad (SDB) via e-post

Martin & Servera börjar göra automatiska utskick av säkerhetsdatablad via e-post, med start den 12 april.
Vi på Martin & Servera är enligt den EU-gemensamma REACH-lagstiftningen skyldiga att tillhandahålla säkerhetsdatablad (SDB) som informerar om kemikalieprodukters eventuella risker. Här ingår också bland annat hur kemikalierna ska hanteras och förvaras, hur man gör om det sker ett utsläpp eller om man får på sig – eller i sig – kemikalier.

SDB har sedan många år funnits i e-handeln och på vår hemsida. Sedan januari i år har vi tydliggjort detta ytterligare via en tilläggstext på följesedeln/fakturan. Där står att SDB finns på martinservera.se och att den som har behov hittar artikelinformation och SDB genom att söka på varans artikelnummer.

Nu förbättrar vi ytterligare genom att skicka ut SDB via e-post, direkt till dig som är kund. Detta sker i samband med att du får en leverans av beställda kemikalieprodukter.

Så går det till när du får säkerhetsdatablad via e-post

  • Vid den första leveransen av produkterna får du ett e-postmeddelande. I meddelandet finns de bifogade säkerhetsdatabladen som är kopplade till produkterna du handlat.
  • Om du inte har en registrerad e-post hos oss kommer det att loggas och vi kommer att kontakta dig för att uppdatera vårt register inför nästa beställning. Du kan kontakta din KAM eller säljare om du själv vill uppdatera din e-postadress.
  • Om du vid upprepade tillfällen handlar samma produkter får du inget nytt e-postutskick förrän efter 12 månader.
  • Om säkerhetsdatabladen uppdateras under året får dock alla kunder som har köpt den aktuella produkten under det senaste året det uppdaterade bladet utskickat via e-post.
Publicerad2021-03-19

Senaste nyheterna

2024.01.29

Högkvalitativt svenskt fläskkött resultatet av nytt samarbete

Linderoc® är den nya svenska kvalitetsgrisen som tagits fram i samarbete mellan Martin & Servera-gruppen och grisproducenten Ekobolaget i Skara. Resultatet av samarbete är ett högkvalitativt, svenskt griskött, med mer smak och marmorering.
2023.11.20

Vi skänker årets julgåva till Rädda barnen

Martin & Servera-gruppen vill bidra till att ge barn som drabbas av konflikt eller naturkatastrofer, mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.
2023.10.31

Test 2023-10-31

Martin & Servera har sedan länge ett ambitiöst och övergripande klimatmål – att koncernens verksamhet ska vara klimatneutral senast 2030. Så när det gäller klimatarbetet i den egna verksamheten finns mycket på plats.
2023.10.27

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar

Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag ska erbjuda gästen flergångsförpackningar som ett alternativ. Tillsammans med &Repeat gör vi en gemensam satsning där våra kunder erbjuds en användarvänlig och prisvärd lösning på flergångssystem.
Fler nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.