Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi minskar användningen av plast

Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Nu finns en ny policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.

Plast är ett användbart material som finns i allt från engångsmuggar till kläder och bilar. Det är ett material som kan bidra till ett hållbart samhälle exempelvis genom att förpackningar i plast förlänger hållbarheten på livsmedel. Å andra sidan skapar användningen av plast också allvarliga miljöeffekter eftersom plast tillverkas av fossil råvara och för att plastavfall starkt bidrar till nedskräpningen av världens hav.

Därför har Martin & Servera-koncernen tagit fram en policy för minskad plastanvändning i koncernens sortiment och förpackningar:

  • Till år 2030 ska den fossila råvaran i plastförpackningar bytas ut till fossilfri eller återvunnen fossil råvara.
  • Senast år 2022 ska samtliga plastförpackningar vara tillverkade av återvinningsbara material. Det inkluderar såväl Martin & Serveras egna märkesvaror som sortiment från externa leverantörer och producenter.
  • Senast år 2020 ska engångsprodukter som bestick, tallrikar, sugrör, drinkpinnar och produkter gjorda av oxo-nedbrytbar plast samt mat- och dryckesbehållare av expanderad polystyren, fasas ut ur sortimentet enligt kommande EU-direktiv. 

 

Arbetet med att söka efter ersättningsprodukter i nya funktionella material och se över förpackningslösningar för att minimera plastanvändningen kommer framöver att intensifieras. Martin & Serveras sortiment- och inköpschefer har en ständig dialog med leverantörer om material och smarta förpackningslösningar.

 

Hållbarhet

Hållbara val

Här har vi samlat artiklar som är ekologiska och miljömärkta, samt varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiskt, KRAV-märkt, MSC, ASC, UTZ Certified, EU-ecolabel, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Svanen och Bra Miljöval Falken. Vill du veta hur vi arbetar med hållbarhet? Läs här om vårt hållbara erbjudande.
Publicerad2019-03-07

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.