Torkan i Sverige har gjort att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött.
Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt nötkött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Vi har ett nära samarbete med flera svenska slakterier för att ständigt utveckla vårt erbjudande av svenskt kött.
Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.
Handla svenskt kött i vår e-handel
Vi rekommenderar
Sortiment
Välj svenskt kött
Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt kött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.
Tillsammans med flera av våra leverantörer se till att på kort sikt sälja mer svenskt kött till våra kunder.
Se över möjligheten att köpa större mängder fryst kött än planerat för att sälja senare under året.
Ha en kontinuerlig dialog med bransch och våra leverantörer för att situationen ska vara hållbar för alla parter. Bland annat tar vi anatomiskt ansvar för hela djur från ett antal slakterier vilket säkrar avsättning och skapar trygghet.
Tillsammans med slakteriföretaget KLS Ugglarps har vi beslutat att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött. Det innebär att KLS Ugglarps kan ta emot fler djur för slakt och att vi på Martin & Servera, från september, köper femton extra hela djur per vecka, utöver företagets ordinarie inköp av svenskt nötkött. Här kan du läsa mer om samarbetet.
Video
David Lundqvist, Årets Kock 2018, berättar varför han väljer svenskt
Läs mer
Vi rekommenderar
Nyhet
Fortsatt tydligt stöd för svensk livsmedelsproduktion
Sommaren 2018 och dess extrema torka förändrade attityder och beteenden på restaurang- och storköksmarknaden. Martin & Servera Restauranghandel rapporterar att försäljningen av svenskt kött, nöt och gris, ökade med 20 procent. Större delen av ökningen kom under hösten.
Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.
Torkan som drabbade Sverige sommaren 2018 har satt spår hos många bönder i Sverige. Den bristande tillgången på foder, både för de betande djuren och för kommande vintermånader, har gjort att kreativa lösningar har fått kombineras med ökade slaktvolymer.
Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Tidningen Matmagasinet Svenskt är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Svenskmärkning AB och Martin & Servera. Här lyfter vi fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige.
Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!
Den nya frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Läs mer om Från Sveriges guidelines och ladda ner original, bilder, och vektoriserat material för bland annat hyllkantsdekaler, annonser, banners, foldrar och faktablad på fransverige.se.
LRF och kända svenska kockar tar ställning för svensk mat!
"Sommarens extremtorka blev ett uppvaknande. Vi i Sverige förstod plötsligt hur viktigt vårt lantbruk är. Vi som lagar maten behöver lyfta våra svenska råvaror mer. Våra politiker måste fästa livsmedelsfrågan högst upp på den politiska agendan och gästerna eller konsumenterna, behöver fortsätta fråga var maten kommer ifrån."
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.