Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Kursinformation

Längd: Tre heldagar

Pris: 8550 kr exkl moms
Boka

Stockholm   11-12/9 2018
    18/10 2018
    27-28/2 2019
    28/3 2019
 
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.

Under den här kursen kommer du att få diskutera vikten av ett bra samarbete mellan olika interna funktioner och hur detta gynnar företagets lönsamhet. Kursen ger dig förståelse för vikten av rutiner vid uppföljning och du får träning i att läsa och producera ekonomiska rapporter samt tillgång till användbara mallar och exempel från branschen.

Kursen genomförs i två delar. Den första delen pågår under två dagar och har fokus på budgetering, prognos och uppföljning. Därefter får du arbeta med en individuell uppgift i din egen verksamhet. Den andra delen som pågår i en dag har fokus på nyckeltal och hur du följer upp din verksamhet med hjälp av dessa.

Kursen erbjuder individuell uppföljning och återkoppling mellan dag två och tre, samt efter avslutad kurs. Det ger dig verktyg för hur du ska fortsätta utveckla din verksamhet ur ett lönsamhetsperspektiv.

Kursen vänder sig till dig som har ekonomiskt ansvar inom hotell och restaurang och vill utveckla din förmåga att styra och följa upp verksamheten ur olika ekonomiska perspektiv. Du får fördjupad kunskap om hur du kan arbeta mer effektivt inom områden som budgetering, uppföljning och redovisning.

Viktiga förkunskaper

Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper i MS Excel, ett par års arbetslivserfarenhet från hotell- eller restaurangbransch samt grundläggande kunskaper om resultat- och balansräkning, årsredovisningar och ekonomiska begrepp och definitioner.

Kursinnehåll

  • Nyckeltal för hotell- och restaurang­branschen
  • Budget- och kalkylmodeller
  • Budgetmodeller
  • Uppbyggnad av bra rutiner för kontroll av kostnader
  • Strategier för kostnader och prissättning
  • Ekonomiska framgångsfaktorer
  • Balanserade styrkort

Det här är en perfekt fortsättningskurs för dig som gått Ekonomi för icke-ekonomer och som vill fördjupa dig inom ekonomi.

Kursledare

Rikard Lindqvist är företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han driver företaget Vinstoptimering. Rikard arbetar med att hjälpa restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.


Dick Bengtson är ekonom och pedagog med lång erfarenhet som konsult inom verksamhets- och organisationsutveckling. Idag driver han bland annat företaget Vinstoptimering tillsammans med Rikard.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.