Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
En stremad utbildning för dig som vill veta hur du ökar lönsamheten fördin meny och få insikt i hur man ska prissätta sina rätter för att få önskad lönsamhet. Den här kursen går igenom delar som kalkylering, prissättning, menyplanering och menyoptimering.
Under kursens gång får du lära er hur du genom prissättning och kalkylering kan påverka lönsamheten genom att bland annat minska svinnet och analysera din meny. Vi går igenom vilka faktorer som påverkar prissättningen av rätter, olika sätt att påverka råvarukostnaden och hur du genom försäljningsstatistik kan optimera din meny.
Utbildningen passar dig som arbetar i restaurangbranschen och vill lära dig mer om köksekonomi och lönsamhet.
Kursinnehåll
Kalkylering
Prissättning
Menyplanering
Menyoptimering
Förkunskap
Det är en stor fördel om du redan arbetar i något verktyg för att kalkylera erarätter, till exempel Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering.
Kursledare: Richard Clauson
Richard är utbildare på Martin & Servera. Han är utbildad kostekonom från Uppsala universitet med stor erfarenhet av restaurangekonomi, främst inom kalkylering och verksamhetsuppföljning.
Vi rekommenderar
GastroMerit
Streamade utbildningar
Nu har du möjlighet att genomföra flera av våra populära lärarledda utbildningar som streamade utbildningar, där du medverkar i utbildningen via din egen dator och en videolänk.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.