Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Samordnad varudistribution är Martin & Serveras vardag

Att samordna leveranser, och därmed reducera både kostnader och koldioxidutsläpp, är Martin & Serveras vardag. Vi transporterar varor till skolor, äldreboenden och sjukhus i offentlig verksamhet, men också till restauranger, caféer och företag på den privata marknaden.
Reducerade koldioxidutsläpp, ett minskat antal lastbilar som levererar varor i miljöer där barn vistas, och mer lokala produkter i kommunens restauranger är målsättningar som är viktiga för samhället, för en kommun och för kommunens invånare. 

Martin & Servera har samma målsättningar som Sveriges kommuner. Vi arbetar med att minska utsläppen, skapa en säker trafikmiljö och göra lokala produkter tillgängliga för både kommunens livsmedelsupphandlare och för privata restauranger.

Hållbara transporter

Samordning av leveranser är bra för miljön. Vi ser till att våra bilar är fullt lastade när de avgår från Martin & Serveras lager. I dialog med kunderna bestämmer vi när, hur och var varorna ska levereras. På så sätt ser vi tillsammans till att leveransmiljön är så trafiksäker som möjligt.

En fjärdedel av Martin & Serveras transporter görs med egna bilar som till 80 % drivs med förnybar energi. Övrig distribution sköts av inhyrda entreprenörer vars bilar drivs till mer än femtio procent på förnybar energi. Dessa underleverantörer följs regelbundet upp via revisioner. Då undersöks områden som kvalitet, miljöarbete, bränsleval, matsäkerhetsrutiner, trafiksäkerhet, arbetsmiljö och arbetsvillkor.

Läs gärna mer om hur vi arbetar med hållbara transporter.

Ett 80-tal regionala producenter i sortimentet

Vi har nära samarbeten med lokala odlare, uppfödare och producenter i hela Sverige. Den svenska livsmedelsproduktionen och svenska bönders marknad växer tillsammans med Martin & Servera. Vi samarbetar idag med nästan 100 regionala producenter från nordligaste Norrland till södra Skåne, och vi är öppna för att skapa nya långsiktiga samarbeten med aktörer från det lokala näringslivet.

Här hittar du information om alla våra regionala leverantörer.

Offensiva mål för ekologisk försäljning

Vi vill att våra kunder ska kunna göra medvetna och hållbara val när de beställer mat och dryck. Därför arbetar vi aktivt med att bredda sortimentet av ekologiska och miljömärkta produkter. För att barn och äldre ska få ekologisk kost på tallriken har vi satt offensiva eko-mål: 40 procent av allt vi levererar till offentlig sektor ska år 2020 vara ekologiskt. 2017 var mer än 30 procent av Martin & Serveras försäljning till offentlig sektor ekologiska och miljömärkta produkter.

Livsmedelshantering kräver kunskap

Livsmedel är känsliga varor som kräver noggrann och minutiös hantering och kontroll. Odlare, uppfödare och andra producenter lämnar sina varor i Martin & Serveras händer för vidare transport till kunder i hela Sverige. Varje liten detalj i vårt arbete handlar om omsorg, kvalitet och matsäkerhet. Temperaturkontroll i varumottagning, tempererade lagerzoner, mätning av temperatur under transport och ansvar ända fram till köket.

Här berättar vi hur vi jobbar med matsäkerhet.

Diskuteras samordnad varudistribution i er kommun?

Behöver du veta mer om hur samarbete med Martin & Servera kan hjälpa er nå kommunens mål beträffande miljö, lokalt näringsliv och livsmedel, kontakta oss gärna genom formuläret nedan.

Vi pratar gärna mer om hur vårt sortiment och vår logistik kan hjälpa er, oavsett om ni har er egen distributionscentral eller ni vill att vi ska distribuera varorna till kommunens kök. Funderar ni på att inrätta en kommunal distributionscentral? Vi delar gärna med oss av Martin & Serveras kunskap och erfarenhet av livsmedelsdistribution.

Kontaktpersoner

Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad
E-post: stefan.calrell@martinservera.se 
Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik
E-post: stefan.bergstrom-hedmark@martinservera.se

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.