Framtidens mat är god och hållbar! I vårt webbinarium "Framtidens hållbara mat" får du reda på vad som ligger på våra tallrikar i framtiden, hur vägen ser ut från en idé till en färdig produkt i restaurangköket – och hur du som kock kan laga magiska rätter med nya innovativa produkter. Medverkar gör bland andra Ludwig Tjörnemo, Kocklandslaget och Årets Kock 2020 och Madeleine Brehmer, vd Sabis.
Här kan du se vårt kostnadsfria webbinarium: Framtidens hållbara mat
Webbinariet är cirka 1 timme långt och kommer att finnas tillgängligt under flera veckor.
Detta är ett initiativ av Martin & Servera-gruppen i samarbete med: Arla, Aviko, Dalsjöfors, Feldt´s, SallaCarte, Tage Lindblom och Zoégas.
Innehåll:
Vi startar hösten med att blicka framåt på vad som kännetecknar framtidens råvaror och mat. Hur kan de revolutionera restaurangbranschen för att skapa en hållbarare värld? Vi djupdyker i hur du hanterar råvarorna för att bygga kreativa och goda rätter. Inte minst berättar vi hur vägen ser ut från en innovativ idé till en färdig produkt i restaurangköket.
Moderator: Kristina Ossmark, marknadsdirektör Martin & Servera
Inledning - Framtidens hållbara mat
Äntligen börjar gästerna värdera upplevelsen och kvaliteten! En blandning av innovation, kunskapsdelning med gästerna och gastronomisk tradition skapar framtidens hållbara meny.
I vår samtalspanel deltar Mattias Dernelid, Ludwig Tjörnemo (Årets Kock 2020 och Kocklandslaget) Per Idlund (sortiment & inköpschef på Martin & Servera) och Madeleine Brehmer (vd Sabis).
Fokus på vilt
Lina Meriaux Gunnarsson, Fiskhallen Sorunda, och Anna Sjögren, Grönsakshallen Sorunda, bjuder på ett matigt seminarium om vilt och viltfångat från sjö, hav, skog och mark.
Video
Här kan du se en längre version av vilt-inslaget
Kikärtsspad - Alternativ till ägg
Mattias Hägerstrand, kock på Moderna Museet, berättar om Tage Lindbloms Aquafaba (art.nr. 421368). Aquafaba är en kikärtsspad som används istället för ägg, och lagar en god efterrätt. Här hittar du receptet.
Video
Se Mattias laga vegansk chokladmousse
Matinspiration med Fred och Mattias
Fred Wilhelmson (köksmästare från Sabis) lagar mat i samtal med Mattias Dernelid. Det blir kroketter på braxenfärs (art nr 395887) - en hösträtt men inspiration från både fish & chips och kräftskiva (!). Här hittar du receptet.
Diska hållbart
Som bonusmaterial har vi tagit fram en film om hur du diskar mer hållbart i diskrummet. Rätt utrustning och dosering - och förståelse för vattnets hårdhet - ökar kvaliteten enormt på disken.
Hur kommer restaurangbranschen vara efter pandemin? Vad längtar vi och våra gäster efter när det är dags att öppna upp igen och vilka trender ser vi runt hörnet? Tillsammans med Tareq Taylor samt flera andra intressanta kockar och gäster kan du stanna upp en stund och tanka ny energi med vårt kostnadsfria webbinarium Efter pandemin – restaurang 2.0.
Läget med coronapandemin är fortfarande väldigt osäkert - men vi är många som hoppas på en sommar med minskad smittspridning och en stegvis återgång till det mer normala. Hur påverkas restaurangbranschen av en sommar där vi i större utsträckning semestrar på hemmaplan? Hur planerar vi verksamhet och menyer när läget är så osäkert? I vårt andra webbinarium möter Tareq Taylor kockar och gäster på temat Sommarrestaurangen 2021. Det blir också samtal om hur vi bygger sunda arbetsplatser, en trendspaning om alkoholfria drycker och härliga sommarrätter att inspireras av.
I år är det kanske viktigare än någonsin att du som driver restaurang fokuserar på merförsäljning – och även hur hållbarhet på olika sätt kan bidra till lönsam försäljning. I vårt tredje och sista webbinarium för våren pratar vi därför om hållbarhet och hur service och ökad försäljning går hand i hand. Vi får lyssna till en panel med kockar som ger sin syn på detta spännande ämne, och såklart blir det även inspiration med härlig matlagning och kaffekunskap.
Vårt nya webbinarium tar upp hur julen kan bli mer hållbar, både utifrån vad som hamnar på tallriken och hur du med hjälp av god köksekonomi kan säkra en långsiktigt hållbar verksamhet. Det blir också en djupdykning i branschens kanske mest aktuella fråga: hur säkrar vi personalförsörjningen nu och i framtiden?
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.