En fräsch fiskrätt som passar både till vardags och fest. Kummel är en fin och fast matfisk. Köttet är vitt och fisken passar utmärkt att både koka och steka.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
2 kg kummelfilé
2 st hyvlad fänkål
2 st hyvlad gulbeta
2 st hyvlad polkabeta
1 liter musselbuljong
4 dl vispgrädde
1 st citron (saft och skal)
2 buntar sparris
20 st pärllök
1.5 kg blandade rotfrukter
Tillagning
Lägg hyvlade betor och fänkål i isvatten till servering.
Koka ner musselbuljongen till lite mer koncentrerad smak. Slå på grädde och låt koka lite försiktigt. Mixa upp såsen med lite smör och rivet citronskal, samt saften. Smaksätt eventuellt med lite socker om det behövs.
Grilla rotfrukterna, sparris och pärllök. Salta och skär i mindre bitar.
Stek bitar av kummelfilén i lite smör och olja. Baka klart den i ugn tills den håller 56 grader i innertemperatur.
Lägg upp fisken i djup tallrik och fördela rotfrukter och grönsaker.
Slå över musselbuljongen och pynta med hyvlade grönsaker, som du hällt av.
Fler recept
Vi rekommenderar
Recept
Stekt hokifilé med rosmarindoftande sötsurt äppelfläsk och pepparrotscrème
Recept på panerad smörstekt Hoki, som är ett mycket bra alternativ till torsk. Inte minst miljömässigt eftersom Hoki-fisket på Nya Zeeland varit MSC-märkt sedan 2001.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.