Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Generation Pep ökar kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa

Vi är stolta samarbetspartners till Generation Pep som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Tillsammans med aktörer från hela samhället, driver de ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep.
"Det känns naturligt att vi engagerar oss för att få barn att äta bättre och röra sig mer. Bra mat för barn och ungdomar – i skolan och på fritiden – det är en fråga vi verkligen brinner för", berättar kommunikationsdirektör Kristina Ossmark.

Vad gör Martin & Servera?

Ät smart mellan målen - Tillsammans med unga kockar och erfarna matinspiratörer har vi tagit fram recept och inspiration kring hälsosamma mellanmål som barn och ungdomar kan fixa själva.
Du hittar filmer och recept här. 

Vi har också tagit fram mellanmålsrecept anpassade för tillagning och servering i förskola och skola. 
Recept och inspiration hittar du här.

Pep Skola

Hälsosamma vanor formas tidigt. Elever som rör på sig och äter bra har en bättre hälsa och bättre förutsättningar att lyckas i skolan. Generation Pep har därför skapat Pep Skola - ett kostnadsfritt stöd tillgängligt för alla skolor i Sverige.

https://pepskola.se/ 

Peprapporten 2020

Peprapporten 2020 är en undersökning där över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna.

Årets rapport visar bland annat att:
  • Knappt hälften av alla barn äter grönsaker varje dag, lika få äter rekommenderade mängder fisk.
  • Vuxna är viktiga förebilder för såväl fysisk aktivitet som matvanor.
  • Endast 14 procent av de barn som ingår i studien rör på sig i den utsträckning de behöver samt äter tillräckligt av det som kroppen mår bra av.
Läs hela rapporten här.
Inspiration

Generation Pep Skola

Jobbar du med måltider och kost inom skolan? Då är Generation Pep Skola något för er!
Inspiration

Ät smart mellan målen – mellanmålsinspiration för barn och ungdomar

Tillsammans med Generation Pep inspirerar vi barn och ungdomar till bättre ”mellis”. Här hittar du enkla och goda recept skapade av deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock och Mattias "Fredagskocken" Larsson.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.