Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Aktuellt om råvaror, priser och kostnader - februari 2023

Aktuellt om råvaror, priser och kostnader - februari 2023
Vi ser fortsatt en stor osäkerhet på marknaden just nu med höjda råvarupriser, stigande inflation och höga energipriser.
Om du vill veta mer om marknadsläget, tillgång på material och råvaror och prisutveckling – missa inte Råvaruprisrapporten för februari.

Tips för ökad lönsamhet

Digitala tjänster och riktigt bra avtal som förenklar och ökar din lönsamhet. Testa Kalkyl & Recept där du enkelt och flexibelt kan kalkylera rätt pris på dina rätter för att se hur du kan maximera lönsamheten på din meny. Du kan lätt se hur lönsamheten påverkas när du väljer en annan råvara eller ändrar priset på en rätt.

Minska matsvinnet och minska dina kostnader genom att rädda mat från vår utförsäljningslista – en riktig win-win för ekonomi och miljö.

Kunskapen i köket är central för att minska svinnet och hantera råvarorna på bästa sätt. GastroMerit har utbildningar i hur du lagar mat med minskat svinn och arbetar med mer grönsaker och vegetabiliska protein. 

Våra egna varor är utvalda för att ge dig bra produkter till bra priser, de är ofta smarta val för ökad lönsamhet. Martin & Serveras egna varor är dessutom noga testade och utvalda för sina goda egenskapers skull, för bästa kvalitet och för sin goda smak. Och självfallet ställer vi höga krav på våra leverantörer.

Personalkostnaden är en stor kostnadspost i köken. Minska behovet av resurser i köket genom att använda färdigskuret. Välkommen att kontakta din säljare på Martin & Servera för mer råd och tips!
Publicerad2023-02-08

Minska matsvinnet

Sortiment

Rädda mat med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.

Våra senaste nyheter

2024.01.29

Högkvalitativt svenskt fläskkött resultatet av nytt samarbete

Linderoc® är den nya svenska kvalitetsgrisen som tagits fram i samarbete mellan Martin & Servera-gruppen och grisproducenten Ekobolaget i Skara. Resultatet av samarbete är ett högkvalitativt, svenskt griskött, med mer smak och marmorering.
2023.11.20

Vi skänker årets julgåva till Rädda barnen

Martin & Servera-gruppen vill bidra till att ge barn som drabbas av konflikt eller naturkatastrofer, mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.
2023.10.31

Test 2023-10-31

Martin & Servera har sedan länge ett ambitiöst och övergripande klimatmål – att koncernens verksamhet ska vara klimatneutral senast 2030. Så när det gäller klimatarbetet i den egna verksamheten finns mycket på plats.
2023.10.27

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar

Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag ska erbjuda gästen flergångsförpackningar som ett alternativ. Tillsammans med &Repeat gör vi en gemensam satsning där våra kunder erbjuds en användarvänlig och prisvärd lösning på flergångssystem.
Se alla våra nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.