Matsvinn är en viktig fråga för Martin & Servera och för Kronfågel, som därför tillsammans stolt presenterar denna ekologiska hönsfärsburgare. En god, smakrik och hållbar produkt som görs på köttet av KRAV-märkta värphöns.
”Vi vill ta vara på det fina hönsköttet och erbjuda en hållbar ekologisk hönsfärsburgare. Det är sannerligen en burgare som är god i dubbel bemärkelse”, säger Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel.
En smakrik burgare som bidrar till minskat matsvinn
Köttet i den ekologiska hönsfärsburgaren kommer från värphöns på svenska KRAV-märkta hönsgårdar. Det som utmärker KRAV-märkta höns är att de har större utrymme inomhus. Sommartid får de dagtid vistas ute i stora hagar. Hönsen får KRAV-märkt foder som är odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. De får även KRAV-märkta rotsaker som ”godis” och sysselsättning.
”Vi vill göra något åt att många ekologiska värphöns slaktas utan att användas. Därför samarbetar vi med Kronfågel för att se till att hönsköttet kommer till nytta. Resultatet är en fantastisk burgare gjord av ekologisk hönsfärs”, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera.
Goda testbetyg
Inför lansering har produkten testserverats flera gånger i olika måltidsverksamheter inom offentlig sektor. Stefan Calrell är övertygad om att det här är en produkt som målgruppen förskolor och skolor kommer att ta emot med öppna armar.
Produkten går att beställa hos Martin & Servera nu och de första leveranserna går ut under vecka 10.