Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Ny burgare räddar kött från värphöns

Recept

Hönsfärsburgare med krispsallad, silverlök, dragondressing, plommontomater och inlagd gurka

Äntligen kan Kronfågel i samarbete med Martin & Servera presentera en nyhet gjord på hönskött – en fantastiskt god och smakrik hönsfärsburgare. Denna burgare görs på köttet från värphöns, en råvara som annars inte tas tillvara fullt ut. Men nu blir det ändring på det och vi kan nu njuta av en klimatsmart och hälsosam hönsfärsburgare. En burgare god i dubbel bemärkelse.
Kronfågel har, i samarbete med Martin & Servera, tagit fram en ny, ekologisk hönsfärsburgare. Idén föddes i ett tv-program i höstas och har sedan utvecklats med syftet att rädda det värphönskött som ofta går till djurfoder eller inte används alls.

Matsvinn är en viktig fråga för Martin & Servera och för Kronfågel, som därför tillsammans stolt presenterar denna ekologiska hönsfärsburgare. En god, smakrik och hållbar produkt som görs på köttet av KRAV-märkta värphöns.

”Vi vill ta vara på det fina hönsköttet och erbjuda en hållbar ekologisk hönsfärsburgare. Det är sannerligen en burgare som är god i dubbel bemärkelse”, säger Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel.

En smakrik burgare som bidrar till minskat matsvinn

Köttet i den ekologiska hönsfärsburgaren kommer från värphöns på svenska KRAV-märkta hönsgårdar. Det som utmärker KRAV-märkta höns är att de har större utrymme inomhus. Sommartid får de dagtid vistas ute i stora hagar. Hönsen får KRAV-märkt foder som är odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. De får även KRAV-märkta rotsaker som ”godis” och sysselsättning.

”Vi vill göra något åt att många ekologiska värphöns slaktas utan att användas. Därför samarbetar vi med Kronfågel för att se till att hönsköttet kommer till nytta. Resultatet är en fantastisk burgare gjord av ekologisk hönsfärs”, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera.

Goda testbetyg

Inför lansering har produkten testserverats flera gånger i olika måltidsverksamheter inom offentlig sektor. Stefan Calrell är övertygad om att det här är en produkt som målgruppen förskolor och skolor kommer att ta emot med öppna armar.

Produkten går att beställa hos Martin & Servera nu och de första leveranserna går ut under vecka 10.

Läs mer

Inspiration

Samarbete för hållbar mat: Ta tillvara värphönsen

En idé och två samarbetspartners med samma fokus: Bidra till minskat matsvinn. Nu lanserar Kronfågel, i samarbete med Martin & Servera, den ekologiska hönsfärsburgaren.
Publicerad2019-03-06

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.