Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Utmaningen – Martin & Serveras hållbarhetstävling

Video

Sébastien Boudet berättar om Utmaningen 2018

Video

Fredrik Andersson berättar om Utmaningen 2018

Sedan 2011 har vi varje år anordnat en tävling för våra kunder och leverantörer. Genom den vill vi lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar samt inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn.

Varför tävla i hållbarhet?

Varför krävs det egentligen en tävling för att uppmärksamma dessa viktiga frågor? Vi tycker att det är ett effektivt och roligt sätt att få fler att engagera sig.

Utmanarna 2020

Hållbarhet

Utmanarna 2020

Vi är glada att så många fantastiska nomineringar i tävlingen Utmanarna 2020 har kommit in. Just nu har vi, i och med situationen med Coronaviruset, fokus på annat. Därför väljer vi att skjuta upp juryns arbete med att kora vinnarna i de olika tävlingsklasserna till hösten.

Tidigare tävlingar och vinnare

2011 - Miljöarbete

I den första tävlingen utmanade vi leverantörer i miljöarbete. Då vann SIA-Glass.

2012 - Socialt arbete

Leverantörerna utmanades igen och då ville vi veta hur de arbetade för ansvarsfullt ansvarstagande. Segers Fabriker tog hem förstapriset.

2013 - Minska matsvinnet

Nu utmanade vi kunderna för första gången och ville se hur de arbetade för minskatt matsvinn. Junibacken tog hem tävlingsklassen för restauranger och Nytorpsskolan i Rönninge vann klassen för verksamheter i offentlig regi.

2014 - Öka eko!

Kunder och leverantörer utmanades att öka sin andel ekologiskt. Vinnare i leverantörsklassen blev Tage Lindblom AB. Bland kunderna vann Konditori Genuin i Järna och Taxinge Förskola i Nykvarn.

2015 - Vad innebär mångfald i er verksamhet?

Vi utmanade restauranger och leverantörer i ökad mångfald. Korshags Food vann leverantörsklassen och Högskolerestauranger tog hem priset i restaurangklassen.

2016 - Våga vego

Utmaningen fokuserade på området vegetarisk mat på restaurang. Vinnarna blev Gotthards krog i Umeå.

2017 - Hållbara idéer

Utmaningen 2017 handlade om hållbara idéer som förändrar och driver hållbar utveckling för branschen. Vinnarna blev K-märkt, Josefinaskolan och Atria.

2018 – Minska svinnet

Svinn är en viktig fråga i restaurangbranschens alla led och en självklar prioritering i Martin & Serveras eget hållbarhetsarbete. Det är något vi arbetar med varje dag. Att minska svinnet är en gemensam utmaning i branschen och vi måste arbeta tillsammans för att lyckas. Därför handlade Utmaningen 2018 om att minska svinnet.
Måltidsservice i Härryda Kommun tog hem vinsten i klassen kök inom vård, skola och omsorg. Bryggerikrogen i Nora tog förstaplatsen i klassen hotell, restaurang och café.

2019 - Öka eko

Genom 2019 års tävling utmanade Martin & Servera branschen att fortsätta öka inköpen av ekologiska och miljömärkta produkter. Tävlingen hade två tävlingsklasser – dels kök inom vård, skola och omsorg, dels hotell, restaurang och caféer.

Vinnarna blev Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm och Förskolan Pumpan i Södertälje som visade att envishet och engagemang skapar skillnad.

Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre i Stockholm vann i tävlingsklassen Hotell, restaurang & café.
Pumpans förskola i Södertälje kommun vann i tävlingsklassen Vård, skola & omsorg.

Läs mer om vinnarna i Utmaningen 2019

Inspiration

Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre - Vinnare i Utmaningen 2019

Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre i Stockholm vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Hotell, restaurang & café. De visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukostmatsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar man volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt.
Inspiration

Pumpans förskola, Södertälje kommun - Vinnare i utmaningen 2019

Pumpans förskola i Södertälje kommun vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Vård, skola & omsorg. På Pumpans förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.