Här kan du se vårt kostnadsfria webbinarium:
Hållbar jul
Detta är ett initiativ av Martin & Servera-gruppen i samarbete med:
Arla, Feldt's och Dalsjöfors.
Innehåll:
Moderator: Mattias Larsson
Mattias Larsson är kock och kokboksförfattare och ett känt ansikte för Martin & Serveras kunder. Han har genom åren hållit i flera populära kurser i vår utbildningsverksamhet GastroMerit och deltagit som moderator på många mässor och event. Till vardags driver han företaget Modern Gastronomi och för den bredare allmänheten är han känd som Fredagskocken, efter mångårig medverkan i radio.
Hållbar jul med Juniorkocklandslaget
Svenska Juniorkocklandslaget har fått utmaningen att göra ett antal julrätter med hållbarhetstema. Emmah Strömberg (Étoile) och Melvin Glimstål (Oaxen) har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut traditionella råvaror till mer hållbara och att ta tillvara på rester.
Samtalspanel – personalförsörjning i restaurangbranschen
Hur får vi in fler medarbetare i branschen – och vilka kan vara med och påverka? Hur blir vi attraktiva på arbetsmarknaden? Hur kan restaurangbranschen marknadsföras bättre?
Personalförsörjning är en av julens kanske största utmaningar – och en stor utmaning för branschen, vilket inte minst problematiseras av att coronapandemin lett till att många har slutat i restaurangbranschen och sökt sig till andra yrken. Den här panelen belyser personalförsörjning ur olika vinklar och lyfter möjligheterna framöver.
Medverkande: Nina Westerlind, försäljningschef Martin & Servera, Sebastian Pettersson, konditor och coach Juniorkocklandslaget (bilden ovan) och Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning Visita (bilden till höger).
Hållbar köksekonomi
En viktig aspekt på julen är god kostnadskontroll, som kampen mot svinnet och att ha ordning och reda på inköp och marginaler. Det här kan Martin & Servera hjälpa till med genom tre bra digitala tjänster: Kalkylering, Inventering och Selma. Det är tjänster som hjälper alla våra kunder att exempelvis kalkylera menyn och ha koll på råvarukostnaderna och att kunna få fram statistiken du behöver för att kunna bedriva en effektiv verksamhet och ha koll på marginalerna. Martin & Serveras specialistkonsult Richard Clausson berättar mer.
Läs mer om Kalkylering & Inventering
Läs mer om Selma - statistik
Moderna bakverk
Sebastian Petterson, konditor och coach för Svenska juniorkocklandslaget, bakar en mjuk pepparkaka med vispad vit chokladkräm. En efterrätt som samlar julens goda smaker i en tugga!
Klicka här för att se receptet.
Missa inte att Sebastian leder kursen "Moderna bakverk med klassiska smaker" hos GastroMerit.
Bonusinslag:
Matglädje för seniorer – det ska vara gott att bli gammal
Karoline Nordefors delar med sig av sina tips för att skapa matglädje för seniorer. Ett smakprov från kursen "Matglädje för seniorer" som hon leder hos GastroMerit.
Inslaget har så klart fokus på måltider kring jul men innehåller också många tips till alla som jobbar med matlagning på exempelvis seniorboenden.