Produktlarm: Fällmans speck, art. nr. 238832, återkallas pga listeria. Läs mer här. | Hej! Du har kommit till Blåweb, en testmiljö där Martin & Servera testar ny funktionalitet.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I fyra avsnitt kommer rostmästare Filip Åkerblom från Lilla Kafferosteriet i Malmö guida oss med sina kunskaper för att ge oss en större inblick i kaffets mystiska värld. Förutom sitt Mikrorosteri har Filip skrivit reglerna till världsmästerskapen i kafferostning och blivit utnämnd till årets entreprenör 2009 i branschen av Europeiska kaffeorganisation SCAE.
I första avsnittet får du en historisk tillbakablick om hur kaffet kom till Sverige. I andra avsnittetdyker vi ner i våra kaffevanor och berättar om de senaste kaffetrenderna. I tredje avsnittetfår du en grundkurs i hur man tillverkar ett bryggrecept och vad man bör tänka på för att kaffets aromer ska komma till sin rätt i munnen. I fjärde avsnittetgår vi igenom olika bryggstilar och ger dig tips på bryggutrustning för att underlätta hanteringen av kaffe på restauranger och kafé.
Avsnitt 1 - 4
Vi rekommenderar
Kunskap
Avsnitt 1 - Kaffets historia
Historien om kaffet går långt tillbaka i våra böcker och dess resa startar på lite sydligare breddgrader. Kaffeträdet upptäcktes från början i Etiopien på 800-talet. Men det var inte förrän på 1400-talet som kaffe börjades drickas för första gången av sultanerna i Yemen.
Filip fortsätter att vägleda oss i kaffets värld. Den här gången talar han om dagens trender och hur vi helst avnjuter vår kopp kaffe. Bryggkaffe är helt klart svenskarna favorit, hela 95 procent dricker filterkaffe.
I detta avsnitt berättar Filip om vad vi bör tänka på för att få ut de bästa smakerna från vårt kaffe. Att brygga kaffe kräver precis samma kunskap som när vi ska laga mat. Här kommer vägledning i bryggrecept och teknik.
I det sista avsnittet av kaffeskolan belyser Filip Åkerblom vikten av bra utrustning för att få ett så jämnt resultat som möjligt när vi brygger kaffe. "Om vi lyckas servera en bra kopp kaffe en gång, är det stor risk att gästerna kommer tillbaka för en repris och då är det viktigt att infria deras förväntningar", menar Filip.
Allt gott kaffe börjar med en bra böna. Rätt temperatur när den odlas. En varsam hantering när den skördas. Och en omsorgsfull rostning som lyfter fram de fylliga aromerna.
I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.
I åtta delar kommer du att få lära dig mer om te och tedrickande. Vi tar hjälp av vår leverantör Tekompaniet som har mångårig erfarenhet av att importera te och hålla i utbildningar om te.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.