Under 2019 såldes 3855 kursdagar till chefer och medarbetare inom restaurang och storkök. De flesta utbildningsdagarna genomförs i GastroMerits egna lokaler i Årsta.
Mest sålda kurserna under 2019 var:
”Att försäljningen av kurser går bra är kanske inte så konstigt, med tanke på att många restauranger kämpar med svårigheter att hitta och behålla personal. Det blir allt viktigare att skapa trygga ledare och inspirerade medarbetare”, säger Rosita Wilsson, Chef GastroMerit.
Stort intresse för vegansk matlagning
Att kursen Vegansk matlagning toppar listan vad gäller köksutbildningar är kanske inte heller en överraskning. Det är något som fått stort fokus de senaste åren – och ett område där många professionella matlagare behöver inspiration och mer kunskap för att kunna möta nya krav från restauranggästerna.Utbildningar betalar sig genom merförsäljning
En restauratör som skickat flera medarbetare till sommelierutbildningen berättade att försäljningen av viner på restaurangen ändrat karaktär.”De sålde inte så mycket mer vin, men de sålde mer kvalitetsviner och kunderna var mer nöjda med de viner som rekommenderades till maten. Servisen hade fått ett ökat självförtroende och de blev därför bättre säljare! Kostnaden för utbildningarna betalade sig genom merförsäljning på mindre än ett år”, berättar Rosita.