Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

3855 kursdagar utvecklade restaurangbranschen 2019

GastroMerit är vår egen utbildningsverksamhet. Här finns kurser inom matlagning, ledarskap, ekonomi, service, hygien och dryckeskunskap. Under 2019 arrangerade GastroMerit nästan fyratusen kursdagar för branschproffs.

Under 2019 såldes 3855 kursdagar till chefer och medarbetare inom restaurang och storkök. De flesta utbildningsdagarna genomförs i GastroMerits egna lokaler i Årsta.  

Mest sålda kurserna under 2019 var:


”Att försäljningen av kurser går bra är kanske inte så konstigt, med tanke på att många restauranger kämpar med svårigheter att hitta och behålla personal. Det blir allt viktigare att skapa trygga ledare och inspirerade medarbetare”, säger Rosita Wilsson, Chef GastroMerit. 

Stort intresse för vegansk matlagning

Att kursen Vegansk matlagning toppar listan vad gäller köksutbildningar är kanske inte heller en överraskning. Det är något som fått stort fokus de senaste åren – och ett område där många professionella matlagare behöver inspiration och mer kunskap för att kunna möta nya krav från restauranggästerna. 

Utbildningar betalar sig genom merförsäljning

En restauratör som skickat flera medarbetare till sommelierutbildningen berättade att försäljningen av viner på restaurangen ändrat karaktär.  

”De sålde inte så mycket mer vin, men de sålde mer kvalitetsviner och kunderna var mer nöjda med de viner som rekommenderades till maten. Servisen hade fått ett ökat självförtroende och de blev därför bättre säljare! Kostnaden för utbildningarna betalade sig genom merförsäljning på mindre än ett år”, berättar Rosita.   

Stor satsning på webbutbildningar

Inför 2020 satsar GastroMerit bland annat på webbutbildningar. Det är ett kostnadseffektivt sätt att utbilda personalen. Nyligen lanserades nya webbkurserna Restaurangekonomi samt Allergier och intoleranser. Bland de lärarledda utbildningarna finns en ny kurs, Maxa din försäljning. Kursdeltagarna får lära sig att effektivisera försäljningsarbetet med kunskap och inspiration och på så sätt öka restaurangens omsättning.

Läs mer om GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Kreativitet, energi och matglädje präglar alla våra kurser. Utbildningsprogrammet passar både dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!
Publicerad2020-01-24

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.