Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Teskola

I åtta delar kommer du att få lära dig mer om te och tedrickande. Vi tar hjälp av vår leverantör Tekompaniet som har mångårig erfarenhet av att importera te och hålla i utbildningar om te.

Avsnitt 1 - 8

Kunskap

Avsnitt 1 - Teets historia i korthet

I teskolans första del går vi på djupet i teets historia. Enligt historierna har det druckits te i Kina under nästan 5 000 år och det upptäcktes av den kinesiske kejsaren Sheng Nung.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 2 - Tebusken Camellia Sinensis

Tebusken, som egentligen är ett träd, är en art i familjen teväxter. Den är nära släkt med Kamelian. Bladen är styva, blanka och spetsiga och blommorna liknar smörblommor. Tebusken behöver en sur, sandig och väldränerad jord och ett varmt fuktigt klimat med jämnt fördelad nederbörd.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 3 - Tillverkning av svart te

Här får du lära dig mer om de metoder som används i Sri Lanka vid förädling av svart te. Att det gäller Sri Lanka är viktigt att poängtera, eftersom olika länder och kulturer har lite olika förädlingsprocesser för te.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 4 - Förädling av grönt te och oolongte

I det förra avsnittet av teskolan berättade vi hur svart te blir till. Här får du lära dig mer om andra tesorter och vad som skiljer dem åt i förädlingsprocessen.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 5 - Så kategoriseras te

Det finns tre huvudtyper av te: svart, oolong och grönt. Alla framställs av Camellia Sinensis. Det är förädlingen (framställningsprocessen) av bladen samt faktorer som jord, höjd över havet, sol och vind som ger det färdiga teet dess typiska smak, arom och färg. Här tänkte vi förklara kategoriseringen av de olika tesorterna.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 6 - Så brygger du en god kopp te

Visste du att hårt vatten ger ett te som smakar mindre? Att tekulan bara ska fyllas till hälften? Och att du kan rensa en illaluktande tekanna med torra teblad som får stå i några dagar? I del sex av teskolan fokuserar vi på själva tebryggningen och tipsar om hur du bryger det perfekta teet till dina gäster.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 7 - Förvaring av te

Te smakar allra bäst när det är färskt och bör därför inte förvaras för länge. Här får du lära dig mer om hur du förvarar te på bästa sätt. På så sätt kan du maximera teets hållbarhet.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 8 - Te i matlagning och bakning

Att det går att använda te i matlagning är ingen nyhet. Det var tvärtom som krydda och "hälsogivare" i matlagning och bakning som tebladen först användes. Här, i teskolans sista del, berättar vi om te som krydda och tipsar om lyckade smakkombinationer. Du får också lära dig mer om te som måltidsdryck.

Läs mer

Läs mer

Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.
Kunskap

Kaffeskola

I fyra avsnitt guidar rostmästare Filip Åkerblom från Lilla Kafferosteriet i Malmö oss med sina kunskaper för att ge oss en större inblick i kaffets mystiska värld. Förutom sitt Mikrorosteri har Filip skrivit reglerna till världsmästerskapen i kafferostning och blivit utnämnd till årets entreprenör 2009 i branschen av Europeiska kaffeorganisation SCAE.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.